Communities for Climate C4C: webinar național

Comisia Europeană a lansat acțiunea pilot “Communities for Climate” (C4C): o cerere de proiecte conduse de cetățeni pentru a sprijini inițiativele locale care doresc să accepte o nouă provocare care să schimbe ceva pentru comunitatea lor.

Cui se adreseaza?
Pentru ONG-uri, GAL, inițiative cetățenești, alte părți interesate

Sunteți în prima linie a acțiunii pentru climă în comunitatea dumneavoastră?
Faceți parte dintr-un grup pasionat care se străduiește să reducă emisiile și să construiască reziliența în zona dvs. locală?
Aveți o idee de proiect care se aliniază cu energia regenerabilă, gestionarea durabilă a apei, economia circulară sau conservarea biodiversității?

Aceasta este șansa dvs!
Înscrieți-vă la webinarul informativ pentru a afla detalii despre ce tip de sprijin este oferit și cum puteți aplica.

📅 Detalii despre eveniment: 29 martie 2024 | 18 – 19 ora României
🔗Link către sesiunea Zoom https://us02web.zoom.us/…/tZYof-GgqDsqGdGt1jFiYE-bMre4…

Nu ratați evenimentul!
Marcați data în calendar și aflați mai multe despre Communities for Climate.

Alte detalii și aici: https://transition-romania.info/…/communities-for…/

Împreună, putem face diferența!

Facilitatori și gazde eveniment, country experts pentru C4C, Claudian DOBOS si Adina Moise.

Invitat:

Ana-Maria PĂLĂDUȘ, co-fondator REPER21 (2006), organizație dedicată și implicată în promovarea dezvoltării durabile în România, iar din 2023 gestionează Pactul Climatic European în România. De profesie este economistă, cu studii politice la Paris, e co-fondator și presedinta Grupului de Actiune Locala GAL Turnu21, unul dintre primele GAL-uri urbane infiintate in Romania care are ca scop dezvoltarea incluziva si durabila a zonelor urbane cele mai vulnerabile din Turnu Magurele.
Ca mamă este preocupată de modul în care schimbările climatice vor afecta modul în care ne crestem copiii și îi pregătim pentru viața.

Despre facilitatori:

Claudian DOBOȘ, cu un background profesional în strategii de comunicare, este trainer of trainers în cultura tranziției, permacultură și ecologie profundă și speaker și facilitator pe
dezvoltarea durabilă și construirea comunității. El este formator și facilitator strategii de comunicare, comunități de practică, inițiative de tranziție, construirea comunității si dezvoltare personala. Claudian este co-fondatorul comunității antreprenorilor „João Sem Medo”, înființată ca o cooperativă în conformitate cu legea portugheză. Din 2010 este activ susținând apariția mișcării de tranziție românească.
Foarte implicat în proiectarea și strategia proiectelor cu impact la nivel înalt, cu accent pe regenerare și conservare, cu impact la nivel local, și național al României, dar și care acoperă contextul european (ca Ecolise) sau contextul internațional (ca Terra Livre și de proiecte de conservare în Pădurea Amazoniană).
Este co-fondator al „Asociația România În Tranziție” și este actualul președinte al acesteia.

Adina MOISE
Lucrează ca psiholog de orientare psihanalitică, formator, consilier pentru dezvoltare personală.
Este certificată și în project management și antreprenoriat social. A studiat Permaculture Design și Facilitare de Sociocratie 3.0.
Este implicată în proiecte și procese individuale (în cabinet) si sociale (în proiecte) de schimbare.
Iubește natura și grădinărește oriunde se află. A inițiat o mișcare de protejare a semințelor tradiționale, Seminte Libere, energie care s-a conturat în fondarea Băncii de Semințe Casa Semințelor.
Împletește în viața și munca ei Grija față de Om și Grija față de Natură, crede într-o viață simplă (slow living), cu înțelegere profundă și cu soluții prietenoase cu natura. Nota personală ce o aduce în timpul său liber în grădina Băncii este tranziția către un sit off-grid, cu bunăstare și bucurie de a trăi.
Ea este membră în consiliul director al Asociației România în Tranziție și coordonează departamentul de finanțare și strângere de fonduri. 

See less

Online

Bucharest, Romania