Communities for Climate – C4C – launched!

Comisia Europeană lansează „Communities for Climate – C4C” o inițiativă de sprijinire a acțiunilor cetățenilor locali pentru a reacționa la schimbările climatice

[Bruxelles, 21 februarie]

Schimbările climatice nu mai sunt o amenințare îndepărtată, ci o realitate presantă. Inundațiile, incendiile, secetele și pierderea biodiversității au un impact asupra oamenilor din întreaga lume. Ca răspuns la aceste provocări climatice, ecologice și socio-economice conexe, Comisia Europeană dă startul acțiunii-pilot Communities for Climate – C4C “.

„Communities for Climate” își propune să valorifice puterea inițiativelor locale bazate pe cetățeni ca răspuns la urgența schimbărilor climatice prin sprijinirea a 50 de proiecte comunitare locale legate de climă, pentru a le permite acestor comunități să devină proiecte de referință pentru alții, oferind exemple replicabile și bune practici la nivel local pentru a inspira schimbări mai ample în întreaga Europă.

Se lansează o cerere de propuneri pentru selectarea a 50 de comunități pentru acțiuni climatice în următoarele domenii: regenerarea biodiversității, gestionarea apei, economii circulare locale sau energie regenerabilă în mediul urban sau rural.

Persoanele implicate în mod activ într-o comunitate dinamică de cetățeni, care lucrează la consolidarea economiei circulare în zona lor sau ambasadorii Pactului european pentru climă sunt exemple bune de inițiative care ar putea beneficia direct de Comunități pentru climă.

Printre beneficiile pentru cele 50 de comunități locale selectate se numără expertiza specializată, învățarea reciprocă, vizite de studiu personalizate, mentorat și coaching, precum și vizibilitate la nivel european, național și local.

Dimensiunea bazată pe loc este o caracteristică cheie a inițiativei C4C. Inițiativele selectate vor fi localizate într-una dintre cele unsprezece țări eligibile din UE: Croația, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Polonia, România, Spania, Spania, Suedia și Ungaria. Sunt încurajate ideile de proiecte care promovează o colaborare transfrontalieră în abordarea problemelor climatice

Apelul este deschis începând cu 21 februarie 2024, iar termenul limită de depunere a candidaturilor este stabilit pentru 3 aprilie 2024, ora 23:59 CET. Solicitanții interesați pot afla mai multe despre această inițiativă participând la un webinar informativ joi, 29 februarie, la ora 11:00 CET. Iată linkul de înregistrare.

Pentru mai multe informații despre inițiativă, cererea de candidaturi și seminarul web de informare, vizitați site-ul web al inițiativei C4C.

Informații de contact: Shannonn Pfohman Manager de proiect C4C

spf@aeidl.eu sau C4C@aeidle.eu

Inițiativa C4C, finanțată de Comisia Europeană, condusă de AEIDL și compusă din ECOLISE, REScoop.eu, DRIFT și o serie de experți de țară și tematici, a lansat astăzi o cerere de candidaturi.

Nu uitați:

Urmăriți-ne pe rețelele sociale
Apreciați/reacționați, comentați și re-postați/partajați postările noastre!